Infrastructuurleverancier Panduit heeft onlangs een partnerevenement in de Benelux georganiseerd.
De belangrijkste thema’s waren het verduurzamen van datacenters en zowel slimmer als veiliger maken van gebouwinfrastructuren. Lees hier welke oplossingen Panduit daarvoor te bieden heeft.
Data-strategie wordt bedrijfskritisch
Panduit is een wereldwijd opererend familiebedrijf met de missie om klanten en partners te helpen infrastructuuruitdagingen op te lossen, voor datacenters, kantoren en industriecomplexen. Omdat het bedrijf in de pandemieperiode anti-cyclisch heeft geïnvesteerd in innovaties en het behouden van haar medewerkers, zijn ze erin geslaagd om in meerdere markten succesvol te groeien. Dat is in lijn met de ambitie om dit decennium de omzet te verdubbelen van zo’n 1 naar 2 miljard dollar.
Als gastspreker deelde Jeroen de Graaf, CEO Benelux van Ematters, zijn visie dat organisaties zonder een doordachte datastrategie over een aantal jaren niet meer levensvatbaar zijn. Data is niet alleen van cruciaal belang voor elke managementbeslissing en de medewerkersproductiviteit, maar ook voor het kunnen verbeteren van de klantexperience en de ontwikkeling van innovaties. Verder is data cruciaal voor het snelgroeiende gebruik van kunstmatige intelligentie en web 3.0.
Zero trust strategie
Voor zowel de data zelf als alle IT-systemen waarmee data wordt verwerkt is een veilige digitale infrastructuur onontbeerlijk. Daarom vertelde Neyton Avila, senior business development manager van Panduit, de aanwezige partners waarom en hoe Panduit veiligheid altijd vooropstelt bij het ontwikkelen van innovaties. Na een toelichting over de meest voorkomende aanvalsmethoden pleitte hij voor het implementeren van een ‘zero trust’ strategie vanaf OSI-model laag 1 t/m 7.
Avila belichtte tevens de ‘best practices’ van NIST (National Institute of Standards and Technology) voor het voorkomen en tegenhouden van cyberaanvallen en de ISO/IEC 27001-standaard voor information security management systems (ISMS). Panduit’s RapidID Network Mapping System helpt zowel cyberaanvallen te voorkomen als veel sneller ‘patient zero’ te vinden bij een aanval. Verder heeft Panduit meerdere producten om al op de fysieke laag van het OSI-model een goed beveiligde communicatie-infrastructuur te creëren.
Gebouwen slimmer maken met AV
Behalve oplossingen voor communicatie-infrastructuren levert Panduit via het bedrijfsonderdeel Atlona ook audiovisuele systemen (AV) om gebouwen slimmer te maken. Atlona onderscheidt zich in de wereldwijde AV-markt met het gebruiksgemak van haar systemen, het brede portfolio en de focus op kwaliteit en innovatie. Sinds het remote en onderweg werken vanaf de coronapandemie sterk is toegenomen, is een kwalitatieve AV-oplossing voor bedrijven een hygiënefactor geworden.
Alex Moss, senior salesmanager UK, Ireland & Benelux van Atlona, presenteerde aan de partners zowel de beschikbare AV-oplossingen als de toepassingsmogelijkheden. Het aanbod van Atlona bestaat uit de Omega switches, extenders, transmitters en receivers voor videoconferencing in kantoor-, training- en vergaderruimtes, een draadloze WAVE-oplossing en de OmniStream serie van managed switches voor hoge kwaliteit AV-streaming over IP.
Panduit ONE programma
De tweede dag van het evenement begon met een presentatie over het Panduit ONE programma. Deze heeft betrekking op het gehele traject vanaf het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van communicatie-infrastructuren met oplossingen van Panduit. Op basis van de jaarlijkse omzet en het registreren van projecten kunnen partners een Silver, Gold en Platinum status behalen, met daaraan gerelateerde businessvoordelen en incentives.
Belangrijke voordelen van het Panduit ONE programma zijn het kosteloos kunnen deelnemen aan virtuele en fysieke trainingen, medewerkers competentiecertificeringen laten behalen, toegang tot expertsupport en tools via de partnerwebsite en het ‘Certification Plus System Warranties’ voor bij klanten opgeleverde installaties. Maar uiteraard ook een aantal financiële incentives, zoals een omzetbonus en het sponsoren van marketingactiviteiten.
Nieuwe oplossingen voor stroomvoorziening in datacenters en gebouwen
Naast communicatie-infrastructuren voor kantoren en industriegebouwen, levert Panduit diverse oplossingen voor het bouwen van veilige en flexibel schaalbare datacenters. Tijdens dit event zijn vooral de UPS-en, PDU’s en volgende generatie DCIM-software belicht, die bijdragen aan het verhogen van de datacenterbeschikbaarheid. Partners die minimaal 10 Panduit UPS’en en/of PDU’s installeren, krijgen daar voortaan gratis een 1-jarige DCIM-licentie voor hun klant bij.
Voor PoE-toepassingen die steeds meer vermogen nodig hebben heeft Panduit ten slotte nog een oplossing voor NEC Class 4-voeding tot 600W ontwikkeld, bestaande uit powersupply’s, receivers, transmitters en Panduit Class 4 koperkabels. Deze wordt in de Verenigde Staten al geleverd, terwijl voor andere regio’s goedkeuringsaanvragen lopen. Een slimme innovatie voor de kantoren, fabrieken, onderwijs- en zorggebouwen, logistieke faciliteiten en sportcentra van de toekomst.